De historie

Sinds 2004 hebben vele mooie ondernemingen de Sterkste Schakel Verkiezing winnend afgesloten. Al vele jaren hebben deze klantgerichte ondernemers de Trofee de lucht in mogen houden in aansprekende locaties in de regio Rijnland.

2019 RMM Mobiele Truck Cleaning Service

Meer over deze editie

2018 Dierenartsenpraktijk Bodegraven

Meer over deze editie

2017 Slijterij Adegeest

Meer over deze editie

2016 Gebr. Van der Salm

Meer over de editie van 2016

2015 Limeta

De Grande Finale van de Sterkste Schakel was in 2015 te gast in Grand Hotel Huis ter Duin. Limeta uit Bodegraven kon aan het eind van de Grande Finale de Trofee in de lucht houden.

Meer over de 2015 editie

2014 Barista Cafe

In 2014 was wederom Hotels van Oranje de gastheer van de Grande Finale van de Sterkste Schakel. Barista Café ging er met de Sterkste Schakel Trofee vandoor. “Het is een teken dat we het goed doen”, aldus Robin de Vries.

Meer over de 2014 editie

2013 Sushi Ran

In een volgestroomd Hotels van Oranje begon de avond goed met een indrukwekkend optreden van Barbara Straathof. Vervolgens zorgde presentatieduo Gerdien Dalmulder en Bob Heeren voor een zeer vermakelijke en enerverende avond. In een bloedstollende finale ging Sushi Ran er met de trofee vandoor. “Dit is een geweldige stimulans om ons bedrijf verder uit te breiden”.

Meer over de 2013 editie

2012 Tandheelkundige Centra

In 2012 werd De Sterkste Schakel Finaleavond gehouden in de sfeervolle ambiance van Duinrell Plaza in Wassenaar. De gasten werden per ‘Duinrell Express’ vervoerd van de parkeerplaats naar de feestzaal… en terug. Tandheelkundige Centra Alphen aan den Rijn werd tot winnaar gekroond. Eigenaar Cor Jongejan zag voor zijn bedrijf twee schouderkloppen. Allereerst de waardering voor het feit dat zijn bedrijf de winnaar werd. En de tweede schouderklop was toch wel dat een ‘zorgondernemer’ überhaupt als ondernemer werd aangemerkt.

2011 Van der Werff Groep

Grote belangstelling voor het evenement in 2011. Zo deed onder meer TV West uitgebreid verslag van De Sterkste Schakel van Rijnland 2011. Dennis van der Werff en Stanley de Looze, met Van der Werff Groep uit Alphen aan de Rijn de winnaars dit jaar, nemen er nog een biertje op. Bovenal spraken ze hun dank en waardering uit in de richting van de ruim zeventig medewerkers, die de Van der Werff groep telt. “Bij hen ligt de bron van onze klantgerichtheid!”

2010 Vlasman

Een even rumoerige als gezellige finaleavond in 2010. De organisatie was dit jaar uitgeweken naar de Elephant Club in Warmond, waar gasten konden genieten van een 7-gangen ‘Walking Dinner’ terwijl de uitslagen werden bijgehouden op een groot scorebord. Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken BV werd de Sterkste Schakel van Rijnland. Aan een einde prijkte de naam van het bedrijf van Richard Vlasman bovenaan de lijst op het scorebord. Vlasman reageerde zichtbaar geëmotioneerd: ‘Niet ik verdien deze prijs, maar de mensen achter mij op de werkvloer. Fantastisch!’

2009 Haasnoot Bruggen

Haasnoot Bruggen uit Katwijk, vertegenwoordigd door adjunct-directeur Arjan Bakker, werd door Harry de Reus op het podium geroepen om de trofee voor de meest service- en klantgerichte onderneming van Rijnland van 2009 in ontvangst te nemen. Babette van Veen en de West Coast Big Band zorgden voor jazzy klanken tijdens de afterparty van de Sterkste Schakel editie 2010, ditmaal gehouden in een broeierig Palace Hotel te Noordwijk. De sfeer was wat informeler dan voorgaande jaren; de hele avond werd er flink ge-netwerkt.

2008 Kega Group

Genomineerden en andere genodigden konden voor aanvang van de finale in 2008 genieten van de culinaire kwaliteiten van Grand Hotel Huis ter Duin. Een smakelijke opening van de vijfde editie van De Sterkste Schakel. René Hendriks, commercieel directeur van KEGA group, stond er even wat beduusd bij. Net alsof hij niet kon geloven dat het Sassenheimse communicatiebureau zojuist was uitgeroepen tot Sterkste Schakel 2008. Na enkele seconden maakte de verbazing plaats voor opperste vreugde en nam Hendriks de vele felicitaties vrolijk in ontvangst.

2007 VT Verkerk

In 2007 werd de Sterkste Schakel Finale, wederom gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin, gelanceerd met een spectaculaire openingsact. De blazers van Imperial Power zorgden voor een hoogstaand muzikaal entree. Triomfantelijk stak Cees van Iperen van VT Verkerk Transport & Logistics de trofee in de lucht. In 2007 was het deelnemersveld ijzersterk maar de jury was unaniem in haar oordeel dat VT Verkerk de trofee mee naar huis mocht nemen.

2006 Heembouw

Zoveel ‘reuring’ als zij, als haar alter-ego Nina Flink, in het voorgaande jaar nog veroorzaakte, zoveel rust en professionaliteit straalde in 2006 de presentatie uit van Femke Wolthuis, in een overvolle grote zaal van Grand Hotel Huis ter Duin.

Stefan van der Zwet kon het haast niet geloven. Maar de directeur van Heembouw Roelofarendsveen kreeg toch echt de Sterkste Schakel trofee uitgereikt. ‘Hier zijn we heel erg blij mee. Het is natuurlijk arrogant om van tevoren te denken dat je wel zult winnen, maar ik weet wel dat iedereen hier verschrikkelijk hard voor heeft gewerkt.”

2005 Vink Lisse

De bekende trendwatcher Richard Lamb nam in 2005 de centrale presentatie voor zijn rekening in een sfeervol NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Nina Flink (een persiflage van RTL4 ontbijtnieuwslezers Femke Wolthuis op de omstreden oprichtster van WorldOnline Nina Brink) deed menigmaal een aanslag op de lachspieren.

Winnaar in 2005 werd Vink Lisse. Customer Relations Manager Ed Stoke nam de trofee, duidelijk verrast, in ontvangst: ‘We doen gewoon ons werk, de sectorwinst was al mooi, maar dit is helemaal fantastisch.’

2004 Hedera

Chazia Mourali, de ‘strenge’ presentatrice van het destijds populaire televisieprogramma ‘De Zwakste Schakel’, presenteerde de eerste editie van De Sterkste Schakel in 2004 en liet de finalisten flink zweten. Meer dan 420 ondernemers, managers en aanhang kwamen af op de finaleavond, gehouden in De Baak Management Centrum VNO-NCW in Noordwijk.

Uit de gouden enveloppe kwam de naam van Hedera Kantoorefficiency uit Sassenheim te voorschijn. Directeur Peter Hermans nam de felbegeerde bronzen trofee, gemaakt door de Schiedamse kunstenaar Maurice den Boer, juichend in ontvangst.