Van der Werf – Partners

|

Ondernemen alsof het niet als ondernemen voelt. Werken op een manier dat het niet op werken lijkt. Met die duidelijke visie namen Fred van Klaveren en Mario Piepenbrink elf jaar geleden het Alphense advies- en constructiebureau Van der Werf – Partners over van hun baas. En die filosofie hebben de rekenaar én tekenaar van allerlei zakelijke en particuliere bouwconstructies nog steeds. “Met plezier ons werk doen en klein blijven, is een bewuste keuze. Omdat we als bedrijf gericht willen zijn op onze klanten.”

Binnen grote bedrijven gonst het al langer…We gaan naar een nieuwe tijd toe en daar hoort een nieuwe manier van ondernemen bij. Sturen op passie en plezier in plaats van op geld en functies en veel geld wordt vrijgemaakt om de managers dat duidelijk te maken. Maar het grappige is dat ‘directieleden’ Fred van Klaveren en Mario Piepenbrink deze mentaliteit al van zichzelf hebben. Freds ‘ik voel me nog steeds geen eigenaar van ons bedrijf, maar slechts één onderdeel in het geheel’ is eigenlijk alleszeggend. “Iedereen is gelijk binnen ons bedrijf”, legt Mario de basis voor hun gepassioneerde tekenen en het berekenen van bouwconstructies verder uit, “en op die basis gaan we ook met onze klanten en samenwerkingspartners om.”

Zou dat het geheim zijn van hun klantgerichtheid? Zelf denk ik van wel. Hoewel hun visie voor beide heren zelf zo vanzelfsprekend is, merk ik aan alles dat het hier echt van binnenuit komt. “Het werk is heel zakelijk maar we proberen ons te onderscheiden door persoonlijke aanpak en net even een stapje harder te lopen”, leggen de tekenaar en constructeur samen uit. “Zo werken we nauwelijks op basis van nacalculatie. Als klanten bijvoorbeeld bellen dat ze tijdens het verbouwen iets tegenkomen, dan stappen we in de auto en lossen het op. Meerwerk nemen wij dan voor onze rekening. Daarnaast staan onze deuren altijd voor iedere klant open. Regelmatig lopen er dus wel eens klanten binnen met een tekening of voor een advies.”

En blijkbaar werkt hun aanpak, getuige deze nominatie. Toch waren beide ondernemers verrast. “Tja, we hebben het ons eigenlijk nooit zo gerealiseerd, maar inderdaad zijn we als bedrijf heel erg gericht op onze klanten. Wij vinden het heel belangrijk dat die klik er is. Daarnaast hebben we een heel duidelijke ambitie om goed te zijn. Dat klinkt misschien arrogant, maar zo is het niet bedoeld. We willen gewoon een goed product de deur uit doen én dat onze klanten tevreden zijn. Ons advies is dan ook de maatstaf. We moeten er wel helemaal achter kunnen staan. Als het niet goed is, is het niet goed en gaan we het ook niet recht praten. Voor ons is het de uitdaging én onze passie om datgene wat een architect bedacht heeft zo te maken dat het over 50 jaar nog steeds recht overeind staat.”

Advies- en constructiebureau Van der Werf – Partners

Ondernemingsweg 2H
2404 HN Alphen aan den Rijn
T 0172 433256
I www.werfpartners.nl