Sera Business Design

|

Alphenaren kennen Sera Business Design als uitgever van alphens.NL en alphens.NU (voor jongeren), populaire websites die alles wat er in Alphen gebeurt op overzichtelijke wijze presenteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste snufjes op internetgebied. Maar de hoofdactiviteit van Sera Business Design is softwareontwikkeling in de breedste zin van het woord.

Wat doen jullie zoal?

“We ontwikkelen software, maar denken ook mee met de klant over zijn bedrijfsvoering,” zeggen Machiel van der Schoot en Joost Schravendeel. “We doen vooral complexe projecten, zowel voor lokale ondernemers en organisaties als voor internationale bedrijven in zo’n dertig landen. We ontwikkelen software voor administratieve, financiële, logistieke en commerciële processen en we denken mee over de presentatie van informatie over bijvoorbeeld voorraden, producten en financiën in databases, op internetsites en in webshops. Dit gaat veel verder dan programmeren, het gaat ook om het ontwerpen van businessmodellen en om de psychologie erachter. We zeggen altijd: we geven de ideeën gratis, alleen voor de uitvoering vragen we geld. Hierbij maken we gebruik van de technieken van de toekomst, bijvoorbeeld een 3D-printer en een drone die we hebben aangeschaft.”

Kunnen jullie voorbeelden van projecten noemen?

Machiel: “Voor Coca Cola in Afrika ontwikkelden we software voor de verkoop en de logistieke processen. En voor een klant met meerdere centra voor grote hydraulische systemen bedachten we software voor het bezorgen van anderhalf miljoen onderdelen op ondermeer booreilanden.”

Joost: “Wat je ziet, is dat de traditionele keten consument-winkel-groothandelfabrikant onder druk staat als gevolg van internet. Zo bedachten wij een efficiënt proces voor het aan huis leveren van
hoortoestellen, waardoor deze veel goedkoper kunnen worden geleverd dan bij de traditionele audicien. Door de voortschrijdende techniek worden hoortoestellen minder medisch. Over een tijdje kun je met behulp van je iPhone je hoortoestel inschakelen.”

Creativiteit

Creatieve medewerkers die multidisciplinair denken, dat is belangrijk voor Machiel en Joost. “En we vinden plezier en sfeer belangrijk. Vandaar deze mooie werkplek. Soms worden er harde noten gekraakt om het denken vanuit de klant erin te pompen. Om die reden moet iedereen zijn zelf ontworpen applicaties testen als was hij een gebruiker: Eat your own dog food. Daar wordt de klant beter van. Dat is ons doel en onze drive: processen beter maken.”

Sera Business Design

Raadhuisstraat 211
2406 AC Alphen aan den Rijn
T 0172 – 473 430
I www.serasoft.comW
E sera@serasoft.com