Restaurant Alfreds

|

Restaurant Alfreds in Alpen aan den Rijn is voor de meeste mensen een bekende locatie om heerlijk uit eten te gaan, als huwelijkslocatie of voor een bedrijfsevenement. Onlangs heeft het stijlvolle restaurant haar concept aangepast. “Veel mensen kennen ons als luxe restaurant. Die kwaliteit handhaven we nog steeds, maar gasten kunnen naast een uitgebreid diner ook kiezen voor een voordelig verrassingsmenu met vier kleinere gerechtjes en een dessert”, vertelt eigenaresse Danny Arts.

Alfreds vindt men in het prachtige park Rijnstroom in een historisch pand. De chique uitstraling doet de internationaal georiënteerde keuken – met een voorkeur voor oosters- eer aan. Maar bij Alfreds betekent exclusief niet per definitie duur, integendeel: gasten kunnen al vanaf 32,50 euro kiezen voor een verrassingsmenu of een keuze maken uit de menukaart.

Nieuwe smaken

Het nieuwe tafelen dat Alfreds introduceerde valt erg in de smaak. “De tijd van grote hoeveelheden is geweest”, vertelt eigenaar Bart Verburg. “Zeker vrouwen geven vaker de voorkeur aan meerdere kleine, lichte gerechten. Met onze proeverij van de kok spelen we daarop in: vier kleinere gerechtjes én een dessert die we in het midden van de tafel serveren waardoor je ook nog eens meer met elkaar in contact blijft. Het ontdekken van nieuwe smaken, zoals bijvoorbeeld tijgergarnalen in pittige caramelsaus of zeebaars met pesto, wordt zeer gewaardeerd. De gasten proeven producten en combinaties van smaken die ze nog niet kenden of zelf niet zo snel zouden bestellen.”

Naast lekker eten is Alfreds – met het oog op de feestmaanden – ook de ideale locatie voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten. Danny: “We hebben kant-en-klaar-arrangementen, zoals een feestavond met dj, drankarrangement en hapjes, maar in principe is alles mogelijk. Alfreds heeft alle kennis in huis en beschikt over een uitgebreid netwerk om ieder event in goede banen te leiden.”

Bedrijven koken

Een echte aanrader is de mogelijkheid om als bedrijf bij Alfreds te koken voor klanten van dat bedrijf. “Een dergelijke activiteit heeft veel in zich. Het gaat over samenwerken, relatiebeheer en netwerken, maar is boven alles is het vooral leuk”, vertelt Danny. “Bedrijven die koken voor klanten, laten zich van een heel andere kant zien; aan elkaar én aan hun klanten. Het is een mooie manier om te zien hoe een team functioneert. Neem een accountant, die communiceert nu ineens op een heel ander level met zijn klant. De medewerkers gaan even uit hun comfortzone, maar leren daardoor enorm veel over zichzelf, over collega’s en over de relatie met klanten.”

Plezier in werk

Ervaren de bedrijven die koken voor gasten een ander level van klantgerichtheid, voor Alfreds is het verlenen van service inherent aan het vak. Bart: “Wij proberen wel altijd nét dat tikkeltje meer te doen. Glas zwenken, wijn laten proeven, inspelen op specifieke wensen en zijn er kinderen mee dan maken we een speciale kinderamuse. Dat beetje extra wordt gewaardeerd, want klanten bedanken ons en sturen zelfs kaarten.” De kracht zit volgens Bart in het werken met ervaren, vaste krachten die de klanten kennen. “Vanzelfsprekend krijgt iedere klant onze tijd en aandacht; al vragen ze iets tien keer. Maar misschien is het allerbelangrijkste wel, dat we met zijn allen er veel plezier hebben om mensen tevreden te maken.”

Alfreds

Cornelis Geellaan 43
2406 JE Alphen aan den Rijn
0172 42 57 57
info@alfreds.nl
www.alfreds.nl