Eetcafé 1198 / Hotel De Duif

|

“We groeien,” zegt Doednath Bisesar van Eetcafé 1198, dat in maart van dit jaar zijn deuren opende. “Dagelijks hebben we gemiddeld tussen de twintig en veertig gasten. We krijgen goede rapportcijfers op beoordelingssites als iens.nl. En ook omstanders zijn aangenaam verrast. Het kan alleen maar beter en gezelliger worden.”

Dat het nog beter wordt, is een logische conclusie. Want Doednath Bisesar is druk bezig met plannen voor de verbouwing van het aangrenzende Hotel De Duif, waarvan hij ook eigenaar is. Als de plannen zijn gerealiseerd, naar verwachting eind februari, zijn het hotel en het grand café één, met ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten en feesten tot maximaal tweehonderd mensen. In het café komen businesslounges, waar zakelijke gasten kunnen afspreken, zonder gestoord te worden door anderen.

Bruisen

Ook nu al vinden er in het eetcafé allerlei activiteiten plaats, onder het motto ‘Meet, greet en connect’. Dit varieert van een bijeenkomst van de ondernemersvereniging en bedrijfsfeestjes tot lady’s nights en cocktailparty’s. Desgewenst kunnen mensen daarna blijven slapen in het hotel.

“Na de verbouwing zijn er de hele dag activiteiten,” vervolgt Doednath. “Eerst is er een uitgebreid ontbijtbuffet, onder andere voor de hotelgasten. Vervolgens kunnen mensen er lunchen en dit loopt over in de borrel en vanaf zes uur het diner. En ’s avonds, met name in het weekend, is er van alles te doen: dinnershows, jazzbandjes, een stand-up comedian. Dat is leuk en zorgt voor beleving in de Bollenstreek. Dit soort activiteiten is er gewoon te weinig. Het moet gaan bruisen. In 2015 moeten we het verschil gaan maken. Dan is het lelijke eendje dat ik hier een jaar geleden aantrof, een mooie zwaan geworden.”

Nagerechten

Wat doet Doednath nog meer, behalve verbouwen, om er een bloeiende zaak van te maken? “Zichtbaarheid is belangrijk. Daarom zijn we aanwezig op de sociale media en bieden we aantrekkelijke arrangementen aan via internet, bijvoorbeeld via Travelbird. Personeel selecteren we niet alleen op vakkennis maar ook op servicegerichtheid. En ik coach de medewerkers,” zegt Doednath, die behalve eigenaar van De Duif en Eetcafé 1198 ook managementconsultant is. “Coachen doe ik ook voor andere klanten, dus ligt het voor de hand dat ik dat zelf doe.”

Sinds Doednath de horecagelegenheid overnam, groeide het personeelsbestand naar zestien medewerkers. Met name in het eetcafé is de bezetting nieuw. Nieuw is ook kok Hubert Pennings, die onder andere bij Tante Kee op Kaageiland werkte. “Een geweldige kok, die zomaar kwam binnenlopen. Inmiddels hebben we ook een patisseriekok voor de nagerechten. Want de focus moet liggen op een mooie keuken en lekker eten.”

Hotel De Duif

Westerdreef 49
2161 EN Lisse
T: 0252 – 410 076
E: info@hoteldeduif.nl
I: www.hoteldeduif.nl

Eetcafé 1198

Heereweg 200
2161 BP Lisse
T: 0252 – 410 076
E: info@eetcafe1198.nl
I: www.eetcafe1198.nl