Sterkste Schakel
Verkiezing

De Sterkste Schakel Trofee is dé Rijnlandse ondernemingsprijs. Eenmaal per jaar wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. Sinds de start in 2004 kent de Sterkste Schakel diverse categorieën, waaronder: 'Automotive', 'Bouw, Installatie en Techniek', 'Communicatie', 'Detail- en Groothandel', 'Dienstverlening', 'Kantoor en Automatisering' en 'Toerisme, Horeca en Catering'.

Spin-offs

De Sterkste Schakel kent inmiddels diverse spinoffs zoals de Sterkste Student Verkiezing, de Sterkste Site Verkiezing, de Grant Thornton aanmoedigingsprijs, de TK Penning voor Internationaal Zakendoen en sinds 2012 ook de Publieksprijs, waarbij het publiek een persoonlijke stem kan uitbrengen op hun eigen favoriet.

Meer over de historie

Doelstellingen

Met het uitreiken van de prijs stelt het comité van de Sterkste Schakel zich ten doel:

Bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Rijnlandse economie. (Regio’s Leiden, Alphen aan den Rijn, de Duin & Bollenstreek en Nieuw-Vennep)
Het grote belang van een gezond ondernemingsklimaat in de Rijnlandse regio te benadrukken.
Ondernemingen te belonen voor goed klantgericht ondernemerschap.

Lees enkele reacties

Organisatie

De organisatie van de verkiezing is in handen van De Reus media (uitgever van het regionale zakenmagazine Rijnstreek Business) en deze werkt daarbij samen met onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau Sondz, de Kamer van Koophandel, VNO/NCW Rijnland en Grand Hotel Huis ter Duin. Het initiatief wordt ondersteund door Grant Thornton, TeekensKarstens advocaten notarissen en RWV Advocaten.

Naar Rijnstreek Business

Historie

Sinds haar oprichting kende het Comité haar trofee toe aan de volgende ondernemingen:

2004 Hedera
2005 Vink Lisse
2006 Heembouw
2007 Verkerk Transport & Logistics
2008 Kega Group
2009 Haasnoot Bruggen
2010 Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken
2011 Van der Werff Groep
2012 Tandheelkundige Centra Alphen aan den Rijn
2013 Sushi Ran
2014 Barista Café
2015 Limeta
2016 Gebr. Van der Salm
2017 Slijterij Adegeest

Meer over de historie